Kamremsbyte

KAMREMSBYTE
 
Varför ska man byta vattenpump när man byter kamrem?
(Gäller de bilar där kamremmen drivs på vattenpumpen)

Kamremshaveri är väldigt dyra kostnader.

Beroende på vilken årsmodell av bil och motor du har kan kostnaden variera allt mellan 15.000-50.000 kr.
Vattenpumpen är en känslig del som ganska ofta går sönder på dagens bilar.
Går pumpen sönder kan det leda till att motorn havererar - i bästa fall behövs "bara" ett byte av ny kamrem och vattenpump men i sämsta fall måste motorn renoveras.
Detta är mer vanligt på de flesta moderna motorer då det inte längre finns något spel för ventiler och kolvar.
Det finns ingen verkstad som med gott samvete kan garantera att vattenpumpen håller till nästa kamremsbyte.

Alltså, om vattenpumpen inte byts ut i samband med kamremsbytet blir den en svag länk på kamremmssidan och risken är mycket stor att den inte håller till nästa kamremsbyte.
När sen vattenpumpen väl går sönder får du betala nästan samma summa en gång till eftersom kamrem måste plockas bort för att kunna byta ut den defekta vattenpumpen.
Som yrkesman får man ALDRIG montera tillbaka en demonterad kamrem, har den en gång demonterats anses den som förbrukad och vi måste sätta dit en ny.
Vi vågar därför påstå att för dig som kund är det mer kostnadseffektivt att byta vattenpumpen samtidigt som du byter kamrem.

Många märkesverkstäder rekommenderar sällan detta. Ibland verkar det som om att man medvetet inte gör detta för att undvika att "skrämma bort" kunden med en alltför dyr offert.
Men om du skulle få problem efter ditt kamremsbyte och vattenpumpen inte bytts ut så tar de heller inget ansvar för att lösa problemet.
Eftersom det här är ett ganska vanligt förekommande problem väljer vi att alltid rekommendera våra kunder att byta vattenpump i samband med kamremsbyte.